Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

З якого шлакоблоку будувати будинок

Побудувати будинок з шлакоблоку - відмінне рішення. Це раніше даний будівельний матеріал викликав сумніви, так як складався практично повністю з відходів (що і відбилося на назві). Зараз же шлакоблок на рівних конкурує з цеглою. Це міцний, міцний і абсолютно безпечний матеріал.

Якщо ви вирішили використовувати його, готуйтеся до не завжди простий процедурі вибору. На ринку є безліч різновидів шлакоблоків, так що доведеться приділити цьому увагу. Нижче ми спробуємо вам допомогти.


На що звертати увагу при виборі

Шлакоблок буває порожнистим і повнотілою. Використовуйте пустотіла для будівництва зовнішніх стін і перегородок. Це порівняно легкий матеріал, який не робить серйозного тиску на фундамент. Рекомендована пустотность - 30%. Це компромісний варіант з точки зору міцності і маси. Шлакоблок з пустотностью 40% підходить для застосування в якості додаткової теплоізоляції.


Повнотілий шлакоблок - варіант для фундаменту, цокольного поверху, несучих конструкцій. Використовувати повнотіла будматеріал для зведення ненавантажуваних конструкцій не потрібно. Це зайвий тиск на фундамент, що може з часом привести до проблем.


Про наповнювачі

Вище ми вже згадували про те, що в якості наповнювача раніше використовувався шлак. По-перше, це не дуже якісний варіант. По-друге, він не безпечний, тому що з часом може виділяти токсини в повітря. Такі шлакоблоки можна зустріти на ринку і зараз. Не варто віддавати їм перевагу.

Кращі блоки - це блоки, які містять в собі гальку, пісок або щебінь. Такий будматеріал відрізняється хорошою теплопровідністю. Наповнювач у вигляді керамзиту, гальки або перліту на увазі більш низький рівень теплопровідності.

Є також варіанти з наповнювачем у вигляді деревної тирси. Якщо віддаєте перевагу такому будматеріали, переконайтеся, що він не контактує з вологою.


Вага, розміри та інші характеристики

Розмір блоку для будівництва будинку - 390х190х188. Якщо це повнотіла будматеріал, він повинен важити від 25 до 28 кг, якщо пустотіла - від 18 до 23 кг. Занадто мала вага блоку означає, що в нього недоложілі матеріалу, занадто великий - це зайве навантаження на фундамент.

Морозостійкість - питання індивідуальне, і вам необхідно враховувати особливості клімату, в якому проживаєте. Середньостатистичний рекомендований показник - 35 циклів, якщо ми говоримо про зовнішні стінах. Внутрішні стіни можуть мати показник в 15 циклів.

Тепер - до міцності. Її індикатором є марка. Марка М35 - хороший варіант для використання в якості додаткової теплоізоляції і застосування в комбінації з іншими будівельними матеріалами. Для зведення внутрішніх стін і перегородок підходить шлакоблок М50 і М75. Для облаштування фундаменту і цокольного поверху використовуйте М100 і М125.


Важливий момент! Навіть якщо ви купили шлакоблок однієї марки і одного класу, але від різних виробників, їх технічні параметри можуть незначно відрізнятися. Це не критичний момент, але все ж подібних ситуацій краще уникати. Рекомендуємо купувати всю партію потрібного шлакоблоку від одного постачальника і від одного виробника.


Висновок

Чи не розбираєтеся в будматеріалах і не можете вибрати відповідний? Не турбуйтеся: просто задайте питання продавцю, у якого збираєтеся зробити покупку. Сучасні магазини пропонують покупцям повноцінні консультації, так що не соромтеся!

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове