Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Березові дрова - властивості деревини

Береза – це джерело не тільки смачного соку, але й тепла. Серед «паливних» порід дерева вона займає друге місце за популярністю, поступаючись лише дубу. При цьому різниця в характеристиках між ними мінімальна. Береза теж є універсальним і ефективним паливом. Наприклад, по температурі горіння вона перевершує дуб. У складі є смолисті речовини, які забезпечують хороші показники.

Березові дрова з доставкою мають перевагу над дубовими: вони коштують відчутно дешевше. Якщо ви купуєте паливо не тільки для пікніка, а й для опалення будинку, на тривалій дистанції економія буде колосальною.

Втім, вартість берези нижче, ніж дуба, не просто так. У складі деревини є дьоготь, який призводить до появи кіптяви. Результат – забруднений димохід і знижена тяга. Доведеться частіше чистити опалювальну систему. Однак цей недолік можна нівелювати: розбавляйте березові дрова осиковими або вільховими. Ці породи очищають димохід від нагару. Якщо ж забруднення серйозне, без механічного очищення не обійтися. В іншому випадку опалення будинку буде здійснюватися не на повну потужність.


Паливо з берези: характеристики

 

Береза хороша тим, що дрова горять, навіть якщо вологі. В такому випадку, правда, збільшується витрата палива, так що на постійній основі застосовувати вологу сировину не рекомендується.

1 кілограм спалених дров виділяє 3750 ккал теплової енергії. За цим показником береза на 15-25% випереджає осику та сосну. Однак дубу береза поступається на 5-10%.

Порода користується популярністю серед власників кузень, лазень, саун. Причина – висока температура горіння. При цьому вона стабільна протягом усього процесу.

Деревина містить у складі корисні компоненти, які при горінні виділяються в повітря. Дим має дезінфікуючу дію, позитивно впливає на дихальну систему. Береза рекомендована людям з респіраторними захворюваннями.

Деревина заготовлюється практично цілий рік. Виняток – час, коли тече сік. Найчастіше заготівля здійснюється взимку: немає бактерій, грибків і листя. Волога деревина висушується до належного стану через два-три місяці.

Рекомендується купувати сухі березові дрова в колотому вигляді. Цілісні поліна колоти важко, особливо якщо вони підсохли. Якщо все ж таки вирішите виконувати роботу самостійно, трохи підморозьте деревину. У такому вигляді вона відчутно легше розколюється на частини.

Щоб береза мала високий ККД, її потрібно правильно зберігати. Дрова необхідно розмістити в сухому приміщенні з хорошою вентиляцією. Особливу увагу звертайте на циркуляцію повітря в нижній частині дровітні.

Якщо ви витрачаєте паливо в малій кількості, рекомендується купити березові дрова в сітках. Їх зручно зберігати та переносити.


Переваги, які має колота береза

 

Розглянемо позитивні властивості березових дров.

  • Тривалість горіння. Листяні дерева горять довго, підкидати паливо необхідно нечасто. З цієї причини колота береза ще й вигідна з економічної точки зору. Але нагадаємо, що волога деревина виділяє не так багато тепла, тому її необхідно спалювати в більшій кількості. Особливо це актуально при опаленні будинку.
  • Легкий розпал. Якщо дрова підсушені до оптимального стану, розпалювання не забирає багато часу та сил.
  • Рівномірність горіння. Прогораючи, береза видає стабільну температуру.
  • Невибагливість. Навіть якщо поліно впустити у воду, воно незабаром висохне, не втративши позитивних властивостей. Береза практично не гниє. Дрова зберігають 5-10 років, не шкодячи якості. З часом деревина може втратити специфічний аромат, але буде так само добре горіти.
  • Варіант для гриля, мангала. Якщо любите побалувати себе м'ясом, рибою або овочами, купити березові поліна – відмінне рішення. Дрова залишають після себе великі елементи вугілля, які завдяки розмірам довго зберігають температуру. Однієї закладки березового палива вистачить для приготування 2-3 порцій шашлика.

Важливий момент! При опаленні будинку за допомогою берези забезпечте вогнищу приплив повітря. В іншому випадку дрова будуть виділяти надто багато диму. Це призведе до необхідності часто чистити опалювальну систему.

До речі, для цього використовують дрова осики: додавайте їх до березового палива.


Замовити добірні березові дрова на сайті Drova Kiev

 

Продаж березових дров власного виготовлення – один з напрямків роботи нашої компанії. Ми використовуємо екологічно чисту сировину, яку перевіряємо на наявність радіації.

Доставка продукції проводиться за допомогою власного транспорту (Київ та Київська область).

Ціни на нашому сайті нижче середнього по українському ринку. Продивіться прайс, щоб переконатися в цьому.

Замовляйте дрова в кілька кліків і чекайте, поки наш представник з вами зв'яжеться. Після узгодження деталей зможете або самостійно вивезти покупку, або замовити доставку. Компанія Drova Kiev працює з роздрібними та оптовими замовленнями.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове