Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Види сортів деревини

Відмітна риса деревини полягає в тому, що вона може мати кардинально різну якість. Клас сировини залежить від породи дерева, від середовища вирощування, від способу спила-розпилу, від зберігання і транспортування. Щоб споживачам було легше вибирати деревину, продукцію поділяють на сорти. Є 5 сортів: найкраща продукція - добірний сорт, найпримітивніша - 5 сорт. Пропонуємо ознайомитися з особливостями різної деревини.


добірний сорт

Це елітна деревина, яка, передбачувано, коштує найдорожче. Її відрізняє повна відсутність тріщин і сучків. Крім того, з такої деревини повністю спиливается кора, що забезпечує матеріалу чудовий зовнішній вигляд.


Таку деревину практично не використовують у будівництві, так як це дороге задоволення для даної сфери. Зазвичай з добірного сорту роблять елітні меблі, її застосовують при виробництві автомобілів (обробка салону).


Маркуванням добірного сорту може бути горизонтальна риса або цифра 0.


Перший сорт

Ймовірно, найбільш ходовий товар серед деревини. Тут вже знайшлося місце певним дефектів: мінімальної кількості скол, тріщин, сучків. Однак серйозних пошкоджень не повинно бути, так само як слідів паразитів, отворів.


Словом, це деревина, у якій технічне стан не погіршений, а візуальне - погіршено лише злегка.


Найчастіше перший сорт застосовують при виробництві віконних блоків, дверних блоків та інших компактних виробів з дерева.


Перший сорт можуть позначати як цифрою, так і точкою.


Другий сорт

Продовжуємо спускатися по дерев'яній ієрархії. Другий сорт вже має цифрові критерії. Допускається наявність сучків, що володіють діаметром не більше 20 мм. При цьому гнилих сучків повинно бути не більше 50% від всієї їх кількості. Також не допускається наявність глибоких тріщин, а ось ледве видимі можуть бути присутніми.


У другого сорту може бути подвійна серцевина, сліди грибкового ураження. Такі припущення - наслідок того, що деревина не використовується в сферах, де потрібна привабливий зовнішній вигляд. Наприклад, з неї роблять дерев'яні щити.


Другий сорт іноді позначають двома точками або двома рисками.


третій сорт

Допускається наявність великих сучків, включаючи загнили і тютюнові. Можуть бути тріщини до 50% поверхні дошки, смоляні кишеньки. Грибні плями допускаються в будь-якій кількості, сама дошка може бути хвилястою.


Подібні припущення також пояснюються сферою використань. Зазвичай деревину застосовують для виробництва транспортувальних коробок, піддонів, настилів. Вимагати від дерева такого типу високий рівень міцності і стійкість до зовнішніх чинників не варто, - воно такими особливостями не відрізняється.


четвертий сорт

До цього сорту деревини, по суті, немає ніяких особливих вимог. Допускається наявність сучків в необмеженій кількості, можуть бути значні сліди пошкоджень гниллю, допускається криловасть, шорсткість. На поверхні можуть бути великі тріщини і сліди життєдіяльності паразитів.


Деревина четвертого сорту використовується для створення тимчасових огорож, хозблоков та інших об'єктів, до яких пред'являються мінімальні вимоги щодо міцності та, в цілому, якості.


висновок

Визначаючись з необхідним сортом деревини, пам'ятайте, що не варто використовувати зовні дерево з серйозними тріщинами. Це дефект, який під впливом зовнішніх факторів швидко прогресує. Також пам'ятайте, що сучки значно зменшують міцність матеріалу. Якщо дерево вже почало гнити, його варто використовувати тільки для тимчасових цілей. Це незворотній, постійно розвивається.


Вдалого вибору!

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове