Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Паливні пелети: Склад, Призначення та основна класифікація

Висока теплотворна здатність паливних матеріалів - те, чого прагнуть сучасне людство.

Оскільки родовища сировини мають властивість поступово закінчуватися, доводиться постійно шукати нові джерела.

На перший план виходять паливні пеллети, що відрізняються високим потенціалом.

Багато в чому це унікальне паливо, що за багатьма характеристиками не схоже ні на дрова, ні на вугілля, але водночас має низку подібностей. Від імені компанії Дрова Київ ми можемо припустити, що за паливними пеллетами майбутнє. Чи так це? Давайте розбиратися разом!

З чого і для чого роблять паливні палети


Йдеться про сучасне біопаливо, яке ідеально вписується в концепцію екологічно чистої планети. По суті це перероблене сміття - продукт, який роблять з відходів сільськогосподарської промисловості, непотрібних залишків деревини на виробництві, наприклад, тріски, тирси, кори тощо. Багато фахівців вважають, що це найефективніший спосіб утилізації залишків у деревообробній промисловості. І справді, складно не погодитися.

Для виготовлення такого біопалива переважно застосовують залишки листяних порід дерев, меншою мірою хвойних. Щоб далеко не ходити за прикладами – можуть бути березовими, буковими чи іншими видами. У тому числі існує практика переробки борошна і вторинної деревини.

Маються на увазі МДФ та ДСП. Мінімальний відсоток від загальних оборотів припадає на соняшникову лушпиння, солому, макуху, торф, пташиний послід.

Відходи пресують, і виході виходять деякі гранули стандартного розміру. Їх називають палети, від англійського слова "pellets".

Вони виглядають як маленькі циліндрики або як мініатюрні дровишки. Але попри те, що гранули виготовляються здебільшого з деревини, за своїми властивостями вони відрізняються від будь-якої породи дерева. Їм властива досить висока щільність структури, що досягається внаслідок пресування. Не складно здогадатися, що таке біопаливо здатне генерувати багато тепла та підтримувати стабільну температуру.

Саме тому його популярність в Україні та й у всьому світі настільки висока.

Класифікація паливних пелет

При виробництві та реалізації пресованих гранул керуються стандартом EN 14961-2. Він був розроблений у Європейському Союзі ще у 2011-му році. На ньому ґрунтуються всі сертифікати якості цього виду продукції. На практиці ви можете зустріти позначку EN Plus (далі йдуть цифри чи латинські літери).

Це так звані класи, створені для того, щоб кожна людина могла розуміти, з якістю продукту має справу. Паливні пелети поділяють на кілька окремих підгруп, але покупцям головне знати основну класифікацію - всього на 3 класи:


EN Plus A1. Найвища якість, тобто преміум-гранули, які через їхню гарну зольність (менше 0,7%) і прекрасну схильність до горіння називають ще «білими гранулами». Ідеальний варіант для опалення та побутового повсякденного застосування.
EN Plus A2.

Середня якість продукції, яка характеризується приблизно у 2 рази більшою зольністю, порівняно з преміум-сегментом. Часто гранули такого класу роблять із перемішаних деревних відходів (листяні + хвойні породи). Такі палети мають статус «індустріальних», тобто застосовуються переважно на різноманітних виробництвах.


EN Plus B. Якість нижче за середню, обумовлену зольністю близько 3% і підвищеною концентрацією негорючих компонентів. Такі палети називають агропалетами чи некондиційним твердим паливом.

Слід враховувати, що окрім основної сировини, про яку ми говорили у попередньому блоці, існують і додаткові компоненти. Переважно це природні полімери, що покращують експлуатаційні властивості спресованих гранул. Найбільш часто застосовують лігнін - відносно доступний компонент, що міститься в рослинній сировині. Але трапляються й інші, менш якісні речовини.

При оцінці тих чи інших паливних палет слід оцінювати всі параметри: клас (вище описана різниця між ними) склад та теплотворну здатність. В інтернет-магазині Дрова-Київ можна замовити паливні пелети з доставкою та з впевненістю у високій якості продукту, незалежно від позиції.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове