Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Скільки кубів колотих дров потрібно для опалення на зиму

Скільки кубів дров потрібно на зиму

Отже, ви готуєтеся до опалювального сезону. Ви вибрали породу дерева, знайшли продавця. Залишилася, здавалося б, така дрібниця - замовити паливо. Але тут виникає питання: скільки його потрібно? Машина дров, дві, три? Зрозуміло, дрова згодом можна буде заказати - як тільки побачите, що паливо вичерпується. Однак це зайва переплата, адже знову доведеться платити за транспортування. А якщо ваш населений пункт знаходиться далеко від великих міст, це відчутні витрати. За копійки "гнати" таку машину, як на фото, ніхто не буде, самі розумієте.


Багато вирішують прошерстить інтернет в пошуках заповітної розрахункової формули. Там можна знайти найбільш спрощений варіант: щоб визначити кількість кубів, потрібно просто врахувати тривалість опалювального сезону і площа будинку. Чи варто говорити, що це ризикований варіант? Хоча б тому, що можна легко помилитися з тривалістю опалювального сезону. Цей матеріал пишеться в кінці квітня 2021 року, і поки люди все ще не сховали подалі свої теплі пуховики. А якби ви перед початком зими передбачили завершення сезону в березні?


Досить передмов. Перейдемо до розрахунків.


Формула розрахунку кількість дров на зиму

Вона виглядає наступним чином: V = 24 * Q * S / q * 0,01 * ККД.


розшифровуємо:


V - витрата дров на добу (м3);

Q - тепловтрати будинку (кВт);

S - площа будинку (м2);

q - питома теплотворність дров (кВт / куб);

ККД - коефіцієнт корисної дії котла.

Тепловтрати будинку допоможе визначити фахівець, питому теплотворність дров можна знайти в інтернеті, а ККД вашого обладнання знайдете в інструкції. Якщо для визначення тепловтрат ви не хочете викликати фахівця, скористайтеся зразковими даними:


будівлю з хорошою енергоефективністю (вона буде хорошою, якщо ви на етапі будівництва або ремонту окремо попрацювали над цим питанням) - 40-50 Вт / м2;

будівлю з утепленими вікнами і дверима - 60-70 Вт / м2;

«Звичайний» будинок без проробленої енергоефективності - 100-120 Вт / м2.

Дані усереднені, але при правильній оцінці свого будинку у вас вийде розбіжність + - складометр дров або трохи більше.


Скориставшись цією формулою, ви отримаєте показник середньодобового витрати. Помножте його на кількість днів, з яких складається опалювальний період. Як ми вже сказали вище, ця цифра приблизна. Можна довіритися попередніми даними (наприклад, оцінивши тривалість опалювального сезону за останні 10 років). Однак наш клімат непередбачуваний, так що краще купуйте дрова мінімум на півроку.


Взагалі ж, якщо ви постійно проживаєте в приватному будинку, рекомендується купувати паливо з запасом на один сезон. По-перше, в такому випадку ваша дровница не спорожніє в самий невідповідний момент. По-друге, чим більше купуєте, тим дешевше обійдеться паливо, - закон ринку.


Не переживайте про те, що дрова зіпсуються згодом. Це не швидкопсувний продукт. Якісна, правильно заготовлена ​​і висушена деревина може пролежати 1-2 роки і більше. Зберігання не викликає проблем, особливо якщо укласти паливо так, як на фото нижче.


Бажаємо успіхів у підготовці до опалювального сезону!


З повагою команда Дрова Київ

https://drova-kiev.com.ua

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове