Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Що з себе являє шлакоблок?


Назвати шлакоблок ультрасучасним матеріалом можна, так як на ринку будівельних матеріалів він з'явився не сьогодні і навіть не вчора. Шлакоблок застосовується при будівництві вже досить значний період часу, тому судити про його достоїнства і можливі недоліки годі й гіпотетично, а напевно.
Для тих, хто ще не стикався з цим будівельним матеріалом, але багато чув про низку його позитивних властивостей і характеристик, буде цікава нижеприведенная інформація.

Шлакоблок - це будівельний матеріал

, що представляє собою блок, габарити якого 39х190х188 мм, що відповідає 4-5 цеглин по корисної площі (займаному обсягу).
У назві цього будівельного матеріалу криється відповідь на питання: «Що є основою його створення?». Відповідь очевидна - це шлак.
Шлак може застосовуватися паливний або металургійний.

Плюсы и минусы шлакоблока
Шлаки (паливний або металургійний) дуже міцний, має високі звукоізоляційні й теплоізоляційні властивості, в порівнянні з іншими наповнювачами бетону. Крім того шлак характеризується вогнестійкістю.
Шлаки є недорогим сировиною для створення шлакоблоку, так як за своєю суттю він є відходами після здійснення технологічного процесу на підприємстві.
Так як шлак являє собою левову частку складу шлакоблоку, то він і обумовлює всі характеристики шлакоблоку, як будівельного матеріалу.
В якості в'яжучого елемента при виробництві шлакоблоку використовується традиційний інгредієнт - цемент. Якщо до складу була введена вапно, то розчин вийде пластичнее, а шлакоблок знайде додаткові показники міцності.

Якість шлакоблоку залежить від того, які інгредієнти і в яких пропорціях були застосовані:

  • Чим вище марка цементу, тим міцніше і довговічніше буде шлакоблок;
  • Іноді замість шлаку або на додаток до нього при виробництві шлакоблоку в розчин вводять більш дешеві наповнювачі, такі як відсів щебеню, черепашник, пісок, цегляні відходи, тирса і т.д., що в рази знижує його якість;
  • Якість шлакоблоку також залежить від фракції (ступеня подрібнення) самого шлаку. Чим частки шлаку менше, тим майбутній виріб буде якісніше, зокрема, володіти кращими показниками міцності. Великі частинки шлаку зроблять шлакоблок крихким. Перевірити фракцію використовуваного шлаку можна візуально або оцінивши його на вагу (крупнозернистий шлак зробить шлакоблок більш легким).
  • Шлакоблок виробляють методом вібропресування (вібрації і притиску) розчину бетону у формі. Добропорядні виробники шлакоблоку, перед тим як задіяти шлак для виробництва своєї продукції, зберігають його на відкритому просторі близько року, що дозволяє вивітритися шкідливих домішок з нього.
    Шлакоблок може бути двох типів: монолітний або пустотіла (всередині мати порожнечі). Монолітний шлакоблок вважається більш міцним на злам, а пустотілий шлакоблок значно полегшує будівництво (кладку) і за рахунок камер з повітрям робить будинок тепліше.

    Для того щоб відповісти собі на питання: «Чи використовувати шлакоблок, як основний матеріал для будівництва свого житла або гаража?» давайте чітко позначимо всі переваги та можливі недоліки шлакоблоку, а так само виявимо шляхи їх усунення.

    Переваги шлакоблоку :

    • Уже згадувалося раніше, що по корисної площі один шлакоблок замінює 4-5 цегли. Якщо говорити про цю характеристиці шлакоблоку в аспекті його переваг, то необхідно сказати, що ця особливість шлакоблоку дозволяє здійснювати кладку стін в короткі терміни.
    • З шлакоблоку будівництво буде фінансово економічним, так як шлакоблок є точкою оптимуму за критерієм «ціна / якість». Це той випадок, коли від доступності (дешевизни) не страждає якість.
    • Якщо шлакоблок був проведений в рамках технологічного процесу і на інгредієнтах (цементі зокрема) не заощадите, то термін служби шлакоблоку буде дуже значний - багато десятків років.
    • Шлакоблок пожежобезпечний і не боїться коливання температурної амплітуди.
    • У будинках з шлакоблоку не заводяться шкідники (терміти, мокриці і інша несприятлива живність).

      Недоліки шлакоблоку:

      • Шлакоблок, як і багато інших будівельних матеріалів, призначені для зведення стін, водопроникний. Якщо побудувати будинок і залишити його без обробки, то термін експлуатації такого споруди знизиться вдвічі. Руйнування непокритого шлакоблоку припадуть на зимовий час, коли вода, що скупчилася в порах шлакоблоку, стане замерзати і розширюватися, тим самим завдаючи йому непоправної шкоди. Для того щоб споруда з шлакоблоку прослужило сотню років і більше, необхідно обштукатурити його з обох сторін або застосувати альтернативну зовнішню обробку (пластик, плитка і т.д.). Якщо врахувати той факт, що багато володів

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове