Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Паливні пелети з листяних та хвойних порід: основні відмінності від вугілля

У Європі та в Україні, зокрема люди все більше уваги звертають на паливні пелети, які за багатьма показниками виграють конкуренцію у більш класичного виду палива – вугілля. Статистика продажів в інтернет-магазині Дрова-Київ лише підтверджує це. Багато клієнтів вибирають саме пелети: з хвойних порід дерева або листяних. У чому особливість цієї продукції? Про це далі у статті.

Що краще купити: паливні пелети з листяних або хвойних порід дерева?

Природа нам підказує, що середньостатистичне листяне дерево росте повільніше, ніж хвойне, а від швидкості розвитку деревини багато в чому залежить її щільність. Так це так! Але на виробництві деревні відходи подрібнюються та ущільнюються настільки, що сильно відчутної різниці між ними немає.


Листяні та хвойні гранули, які є в асортименті Дрова-Київ, проходили однакові етапи обробки та підготовки до реалізації. На виробництві до дрібниць контролювався склад продукції, тому будь-які шкідливі добавки виключені. Можуть дещо вагатися показники зольності, але вони частково залежать від регіону, де росли дерева, умов вирощування, тобто від їхнього безпосереднього походження.


Для наочного прикладу візьмемо березові палети (листяна порода) та соснові пелети (хвойна порода). Обидві позиції дуже популярні на сайті, а їхня якість не викликає питань. Насправді можемо бачити таку невелику порівняльну характеристику із середніми показниками:

Параметр

Березові палети

Соснові палети

Вологість

7,96%

8,36%

Зольність

0,6-0,7%

менше 5%

Густина

1110 кг/м²

1150 кг/м²

Механічна міцність

8,06 мПа

9,86 мПа

Нижча теплота згоряння

18,43 МДж/кг

18,39 МДж/кг

Після такого невеликого порівняння ми на прикладі можемо бачити, що очевидних відмінностей між хвойними та листяними палетами немає.
Тільки несуттєві - не заважають обом варіантам продукції успішно продаватися в інтернет-магазині Дрова-Київ.

Порівняння деревних паливних пелет з вугіллям Після міні-дуелі між сосновими та березовими палетами можна об'єднати їх в одну команду та порівняти з деревним вугіллям, який незважаючи ні на що, утримує свої міцні позиції на ринку.
Він затребуваний, продаємо, але чи здатний конкурувати з палетами, що набирають обертів? Слід виділяти основні відмінності по зольності та вологості. Паливні пелети згоряють із високою ефективністю та майже не залишають золи – менш як 1%.
Водночас біля вугілля аналогічний показник досягає 8-10%, що дуже істотно. У таблиці з попереднього блоку ви можете бачити, що вологість соснових та березових палет дорівнює 7-8%. Вугілля вологіше приблизно в півтора раза.

Прогресивність паливних пелет полягає в їхній універсальності, практичності, екологічності. Їх набагато зручніше зберігати.
Вони не забруднюють приміщення, як вугілля, а при горінні викидають у повітря набагато менше шкідливих речовин.

Тим не менш, деревне вугілля має свої козирі: доступність, економічність, низька вартість, широка сфера застосування, починаючи всілякими локальними котельнями, закінчуючи промисловими масштабами. Особливо вигідно топити вугіллям, якщо замовити оптом на сайті Дрова-Київ. Постійні клієнти підтвердять!

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове