Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Опалення будинку пелетами: розраховуємо витрату палива

Компанія Дрова-Київ за роки свого успішного існування встигла зарекомендувати себе з найкращого боку. Клієнти мають повну довіру до нашого інтернет-магазину, але фінансова сторона питання завжди має значення. Іншими словами, багато покупців не мають претензій до якості продукту, але сумніваються в тому, чи дійсно вигідно використовувати палети. Чи може краще віддати перевагу іншому виду палива? Давайте розбиратися разом!

На чому ґрунтується витрата паливних палет?

Якщо ви не перший рік використовуєте палети від компанії Дрова Київ, то приблизно або навіть точно знаєте скільки продукту вам потрібно на сезон. Наш приблизний розрахунок в першу чергу для тих, хто планує активно застосовувати цей вид палива. Отже, для початку потрібно визначити фактори, що впливають на витрату:


  • площа приміщення (опалювальна);
  • продуктивність опалювального обладнання;
  • наявність утеплення стін;
  • погода протягом сезону;
  • вентиляції.


Передбачити погоду ми не можемо. Стіни та вентиляція у всіх різна. Ці фактори за загального розрахунку неможливо врахувати, тому беремо узагальнений показник: за годину для опалення 1 квадратного метра будинку із середньою товщиною стін необхідно 50 Вт. Відповідно, за добу: 50*24=1200 Вт.


Щодо продуктивності опалювального обладнання, то середня ефективність котла становить 80%. Її ми й візьмемо за основу. Умовна площа будинку буде 100 кв. (при проведенні обчислень можна підставляти будь-яку площу). Важливо також враховувати кількість теплової енергії, що виділяється паливом. Для експерименту візьмемо преміальні паливні пелети із сосни (6 мм). Вони дуже популярні серед споживачів. Приблизний показник теплової енергії цими палетами становить 4100 ккал, тобто приблизно 4,7 кВт з 1 кг продукту.


Формула для зразкового розрахунку витрати

Теплопродуктивність множимо на ефективність котла та ділимо на 100: (4,7*80/100). Виходить 3,76 кВт. Це із розрахунком на 1 кг. По суті, тепер у нас все є для того, щоб зробити не надто складні обчислення:


1200 Вт * 100 м ² = 120 кВт.

120 кВт/3,76 кВт = 31,9 кг (на добу).


Виходить, що близько 30 кг палива потрібно за добу. Щоб приблизно дізнатися скільки соснових палет піде за той чи інший часовий відрізок, просто кількість кілограмів/добу множимо на загальну кількість днів у вибраний період. Наприклад:


31,9 кг * 30 = 957 кг (на місяць).


Тобто майже тонна паливних пелетів потрібна для опалення будинку в 100 м² на 1 місяць. Знаючи, наскільки низькі ціни в інтернет-магазині Дрова-Київ, ви шляхом простих розрахунків можете прикинути, скільки грошей йде на 1 сезон.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове