Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

види пиломатеріалів

Якщо говорити простими словами, пиломатеріали - деревина, яка була розпиляна в промислових умовах. Це велика товарна категорія, так як продукція відрізняється за розмірами, призначенням, сорту деревини і так далі.


У цьому матеріалі ми розглянемо основні види пиломатеріалів.


За характером розпилювання колоди

Від способу розпилювання дерева залежить текстура одержуваного пиломатеріалу. Є чотири варіанти:


поперечна. Розпилювання колоди здійснюється поперек волокон;

радіальна. Розрізна вісь проходить через серцевину дерева;

рустикальна. Машина розпилює колоду під гострим кутом до волокон;

тангенгенціальная. Береться невелика відстань від серцевини і здійснюється розпилювання по дотичній.

Колоди пиляють по-різному, щоб задовольнити потреби різних покупців. Наприклад, поперечно розпиляне дерево застосовується при виробництві художнього паркету. Радіальний варіант - відмінний вибір для сфери застосування, де потрібна витривалість, високий рівень міцності.


Важливий момент - відшарування поверхні з часом. Якщо для вас це критичний момент, віддавайте перевагу пиломатериалам, виробленим за допомогою радіального розпилу. Вони відрізняються «імунітетом» до негативного впливу часу. За таку особливість, очевидно, доводиться трохи переплачувати, - стоять такі пиломатеріали дорожче.


За ступенем обробки

Очікувано, чим менше часу витрачається на обробку пиломатеріалу, тим дешевше він обходиться покупцеві. Є три варіанти.


Необрізні пиломатеріали. В такому випадку сучки «ліквідуються», але все ж залишаються необроблені місця. Хороший компромісний варіант для покупців, яких не дуже турбує візуальна сторона питання.

Обрізні. Зазвичай мають прямокутну форму. Це пояснюється тим, що на виробництві спилюють бічні частини, що володіють дефектами.

Стругання. Під час виготовлення одна або кілька граней обробляються максимально можливо. В результаті виходить поверхня абсолютно без шорсткостей.

за специфікації

Брус. Використовується найчастіше для будівництва будинків. Це деревина, яку було обтесати на виробництві та має товщину від 10 см. Якщо товщина менше, значить, перед вами на брус, а брусок. Такі матеріали можуть бути як повністю необробленими, так і струганий, - в залежності від сфери застосування.


Шпали. За зовнішнім виглядом нагадують бруски, але мають підвищений рівень міцності. Призначаються для використання там, де є температурні перепади, підвищений рівень вологості або ризик легких механічних пошкоджень.


Дошки. Мабуть, найменше потребують представлення. Є як обрізні варіанти, так і необрізні. Крім того, на ринку є маса каліброваних дощок, тобто дощок з чітко визначеними розмірами.


Обапол. Пиломатеріал, який роблять з бічної частини колоди. Одна сторона має плоску поверхню, інша зроблена у вигляді півкола.


Горбиль. Практично те ж саме, що і обапол, однак цей пиломатеріал робиться за допомогою розпилу колоди, внаслідок чого може мати різну товщину.


Профільований брус. Це брус, який має на поверхні рельєфні вирізи. Він проводиться методом стругання або фрезерування. Завдяки наявності западин елементи надійно кріпляться між собою. Об'єкт, який був побудований з використанням профільованого бруса, потребує менше ґрунтовному фундаменті і в меншій обробці.


Оциліндрована колода. Тут все зрозуміло по назві. Це пиломатеріал, який має форму циліндра і використовується для будівництва будинків. Відмінна риса - висока вартість, яка виправдана відсутністю необхідності проводити оздоблювальні роботи на фінальній стадії будівництва.


Блок-хаус. Це оциліндрованої колоди, яке пройшло процедуру розпилювання. Пиломатеріал - відмінний варіант для зовнішньої обробки, так як він володіє приємним зовнішнім виглядом і хорошими технічними характеристиками.


Клеєний брус. Це ламелі, надійно з'єднані між собою. Також добре підходить для використання зовні, так як ефективно пручається впливу зовнішніх факторів, забезпечує приміщенню звукоізоляцію.


висновок

Ринок пиломатеріалів пройшов безліч етапів розвитку. Підсумок: наявність численної продукції, за допомогою якої можна задовольнити всі без винятку будівельні потреби. Головне - купуйте пиломатеріали у перевірених компаній, щоб убезпечити себе від шлюбу і просто низькоякісних товарів.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове