Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Які дрова для чого підходять?

Які дрова вибрати

Деякі люди, що вперше купують дрова, керуються логікою «так це ж просто дрова, вони не сильно один від одного відрізняються!». Насправді це не так. Два поліна різних порід можуть виглядати практично однаково, але мати при цьому абсолютно різні технічні характеристики. Внаслідок цього може трапитися така ситуація: ви купили деревину для опалення приватного будинку, а дерево швидко перегорає і не дає потрібно тепла. Звичайно, подібне може статися через низьку якість палива, але частіше за все справа в помилку при виборі.

У цьому матеріалі ми допоможемо вам визначитися. Ми розповімо, які дрова краще для певних цілей використання.

Для опалення будинків і інших об'єктів


Найкраще для опалювальних цілей підходить щільна деревина з високою температурою горіння. Такими є тверді породи.

Лідером серед них вважається дуб.

Він надзвичайно щільний, внаслідок чого довго руйнується під впливом полум'я. У процесі горіння в навколишнє середовище виділяється дуже багато тепла. Температура горіння деревини - до 900 градусів. Це чудовий показник.

Окремо згадаємо березу.

Вона хоч і помірковано м'яка, але все одно підходить для використання в якості палива. Практично не поступається дубу за технічними параметрами, але має невеликий мінус - смольность. Дерево порівняно швидко засмічує опалювальну систему, так що готуйтеся до регулярного чищення.

Інші дрова, які підходять для опалення: береза, клен, ясен, бук.

Для первинної розпалювання, мангалів, грилів


У цю категорію входять дрова м'яких порід. Вони порівняно швидко згорають і не створюють такий же «вибух» тепла, як тверді породи. Якісні дрова такого типу підходять для початкової розпалювання: спершу підпалює їх, так як вони краще піддаються впливу вогню, після чого кидаєте основне паливо.

Для мангалів і грилів це теж відмінний варіант. Не потрібно довго чекати, поки паливо перегорить. У підсумку ви все одно отримуєте гарячий жар, на якому можна приготувати не одну порцію страв.

Приклади м'яких порід дерева: вільха, осика, ялина, кедр, липа.

для камінів


Такі дрова повинні:

або іскор;
НЕ стріляти вуглинками;
мати рівний, не дуже інтенсивний вогонь.
Відмінний варіант для каміна - фруктові дерева. Вони не просто забезпечують належний вогонь, але і при прогорании виділяють приємний, автентичний аромат. Якщо ви часто будете використовувати їх в каміні, з часом в приміщенні «зафіксується» цей неповторний запах, так як він насититься в навколишні предмети.

В каміні можна спалювати і «елітні» дрова: бук, дуб. В такому випадку вам рідко доведеться робити закладку, але будь-якого ефекту, крім красивого полум'я, очікувати не варто.

висновок
Незважаючи на велику різноманітність дров, вибрати їх не так важко. Досить приділити трохи часу процесу. В інтернеті можна знайти детальну інформацію про технічні характеристики дров (теплотворної здатності, щільності, вологості і так далі). Грунтуючись на цих даних, можна гранично точно підібрати для себе варіант. Якщо ви не бажаєте повністю вникати в питання, не біда: і названої вище поверхневої інформації буде достатньо для більшості покупців.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове