Дрова Київ

Продаж твердого палива в Києві за ціною виробника

(063)-109-12-21 (096)-009-12-21
  • Viber
  • Telegram
Товари у вашому кошику

Як перевірити якість пелет

Людям, які не мають великого досвіду поводження з паливом, може здатися, що пелети - це прості і невигадливі, які нічим не відрізняються між собою паливні елементи. Мовляв, які особливості можуть мати спресовані тирса?


Таку думку помилкове. Пелети - це паливо, яке має складний виробничий процес з використанням специфічного обладнання, так що не кожен виробник має можливість випускати дійсно висококласну продукцію. Наприклад, виробники використовують дорогі преси для досягнення високих показників щільності.


Висновок: потрібно бути уважним, коли мова заходить про якість паливних пелет. Придбавши неякісну продукцію, ви зіткнетеся з такими проблемами:


короткий термін горіння. І, отже, необхідність часто робити закладку;

низька температура горіння. Якісна сировина горить дуже жарким полум'ям, а «поганий» не здатне забезпечити будинок теплом;

швидка засоряемость елементів опалювальної системи. До такого ефекту призводить велика кількість домішок в пеллетах, яких не повинно бути в складі, якщо ми говоримо про висококласної продукції;

крихкість. Це показник низької щільності палива. Виною всьому - неправильна технологія виробництва. Такі пелети будуть дуже швидко дмухнути.

Щоб не зіткнутися з подібними наслідками, пропонуємо дотримуватися рекомендацій, описаним нижче.


Поради з перевірки якості пелет

Перевірте твердість гранул. Спочатку зробіть це просто вручну: спробуйте розламати елемент. Якщо неозброєним оком видно, що пелети «сипляться», це привід відмовитися від продукції. По-перше, в ході тривалого зберігання вони можуть перетворитися на порох. По-друге, під час перевезення, пересипанні замість пелет може залишитися пил. А взагалі, краще запитати у продавця механічну міцність, яка вимірюється в DU.


Киньте пелети в воду. Якщо паливо якісне, воно набубнявіє і через деякий час перетвориться в розпливлася масу. Якщо ж пелети довго тримають свою форму, значить, вони мають потужні хімічні склеюють речовини, що не є добре. Також оціните осад: на дні не повинно бути піску, темних вкраплень. Якщо вони є, значить, в складі палива присутні численні домішки.


Понюхайте пелети. Правильно заготовлені і коректно зберігалися пелети або взагалі не пахнуть, або мають легкий деревний аромат. Якщо ви відчуваєте запах вогкості, краще відмовитися від даного палива. З великою часткою ймовірності можна сказати, що воно неправильно зберігалося.


Проведіть тестовий розпал. Якщо сумніваєтеся в якості, купите спершу невелику кількість пелет. Зробіть закладку, підпаліть і простежте за температурою в будинку. Чи влаштовує вона вас? Запитайте попередньо у продавця, який термін горіння конкретних пелет. Засічіть час, протягом якого в топці буде полум'я. Також поспостерігайте за елементами опалювальної системи через кілька днів топки. У топці не повинно бути шлакових коржів, що залишилася землі або піску. Якісні пелети лише злегка засмічують топку. А якщо очистку потрібно проводити часто, значить, ви маєте справу з паливом, всередині якого є зайві домішки.


висновок

Щоб мінімізувати ризик отримання неякісного палива, купуйте в перевіреному місці; у компанії з великим досвідом на ринку. Але і особисту перевірку не забувайте влаштовувати: згідно з українським законодавством, ви можете повернути неналежне паливо продавцю.




З повагою компанія Дрова Київ

https://drova-kiev.com.ua/pellety

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
   Погано           Добре
+38(096)-009-12-21
X

Залишіть Ваш телефон і ми підберемо найкращі ціни

2021 drova-kiev.com.ua - Всі права захищені. При копіюванні матеріалів посилання на сайт обов'язкове